SEARCH FOR HOMES

Undefined seek form_id: slider_search

Campus Spoor Noord

Op Spoor Noord, het kloppend hart van Antwerpen, bouwt AP aan een nieuwe campus.
De nieuwe campus – die we campus Spoor Noord doopten – zal bestaan uit twee gebouwen die ondergronds met elkaar verbonden zijn. Het beloven architecturale hoogstandjes te worden waar het aangenaam studeren en vertoeven is, voorzien van alle moderne studentenfaciliteiten: een uitgebreide bibliotheek, modern studentenrestaurant en ondergrondse parking met fietsenstalling.

Twee verschillende architectenbureaus tekenden voor de plannen. De architecten droegen er zorg voor dat beide gebouwen eenzelfde sfeer van rust en ruimte uitstralen. Zo vormen in beide gebouwen een groene patio en binnentuin de centrale ruimtes: een ontmoetingsplek voor studenten, personeel en bezoekers. Net zoals de stad wordt campus Spoor Noord zo een plek waar mensen niet alleen werken en studeren, maar van gedachten wisselen en ontspannen.

SPOOR NOORD 1

Op de kop van Spoor Noord, aan de kruising van de Ellermanstraat met de Italiëlei, komt het eerste gebouw van campus Spoor Noord. Het campusgebouw heeft een omvang van ca. 30.000m² en zal plaats bieden aan 3500 studenten uit de professionele bacheloropleidingen van de departementen Gezondheid en Welzijn, en Onderwijs en Training.

De nieuwbouw is opgebouwd uit een trapeziumvormige hoofdbouw, gelegen aan de Noorderplaats (Italiëlei), een rechthoekige bouw aan de Ellermanstraat, een langgerekte laagbouw aan de Noorderlaan en tot slot een binnenplaats met auditoria, een groene zone en een helling naar de uitgestrekte ondergrondse parking.

SPOOR NOORD 2

Het tweede gebouw na de kop is dat van de douane ‘Noordster’. Naast dit torengebouw zet de Provincie Antwerpen voor AP Hogeschool een tweede campusgebouw neer. Het ontwerp van architectenbureau Stramien wordt gebouwd door Van Laere en zal een deel van de professionele bacheloropleidingen van het departement Wetenschap en Techniek huisvesten – goed voor 1500 studenten.

Het ontwerp van dit campusgebouw is gestuurd en bepaald door een 3-tal hoofdfuncties met een eigen karakter en noden: publieke voorzieningen zoals onthaal, secretariaat en cafetaria, labo’s voor hoogtechnologisch onderwijs, en leslokalen en aula’s voor studie en ontmoeting

 

Campus Spoor Noord

Share "Campus Spoor Noord" via: